Двери для душевой

Переваги дверей для душа над готовими душовими кабінами

Головне переваги вибору розсувних дверей для душа полягає в можливості використання ніші для душа, не обмеженої простором піддону. Цей варіант дуже зручний для реалізації унікальних інтер’єрів ванної кімнати, оформлення нестандартного або обмеженого простору.

Не можна також забувати про елегантний зовнішній вигляд такої конструкції, який відповідає всім вимогам сучасного дизайну – легкість, мінімалізм, лаконічність форм і практичність експлуатації.

Оформлення розсувних дверей для душа може бути різним, відповідним вашим побажанням і декору ванної кімнати. Поверхні скла може бути матовою або глянсовою, різних кольорів або відтінків. Особливу увагу заслуговує піскоструминне нанесення малюнків на поверхню – можуть бути реалізовані будь-які, навіть найскладніші варіанти дизайну.

Варіанти дизайну дверей:

  • Прозоре скло – простий і лаконічний спосіб оформити душову нішу. Такий класичний варіант підходить для мінімалістичний інтер’єрів – двері практично невидно, що виглядає дуже стильно.
  • Матове скло – найпопулярніший варіант, оскільки дозволяє приховати людини, що знаходиться за дверима. При чому нерідко є матування певної частини полотна. Використання матового скла значно підвищує комфорт використання душа.
  • Піскоструминні малюнки – можливе нанесення практично будь-якого зображення на поверхню скла, що надає необмежені можливості для декору.

З конструктивних особливостей, що не залежать від особливостей матеріалу і декору варто виділити тип відкривання дверей . Це можуть бути:

  • Розпашні двері – класичний і найпростіший варіант. Двері відчиняються всередину, назовні або має механізм двостороннього відкриття. Останній варіант більш витратний у виконанні а й більш зручний в експлуатації;
  • Розсувні – підходять для ванних кімнат з невеликою площею. При відкритті такої дверцята стулки зсуваються вбік, за рахунок чого не займають зайвого простору;
  • Складні (тип “гармошка”) – найчастіше використовуються в специфічних умовах, де не можливо реалізувати перші два варіанти.