стеклянная шторка для ванной

Секрети по догляду за шторкою в ванній

Скляні шторки для ванної багато в чому вибирають за рахунок їх практичності і естетичного зовнішнього вигляду. І хоч процедура догляду за ними досить проста, ми хочемо розкрити вам кілька, можливо, не найбільш очевидних секретів, які дозволять зберегти зовнішній вигляд шторки зі скла надовго.

Як доглядати за скляною шторкою?

Постійне і тривале зіткнення з водою, підвищена вологість і конденсат призводять до того, що на поверхні конструкції (скла і профілю) нерідко з’являється вапняний наліт. Такі відкладення – це по суті солі і різні мінеральні складові води, якою ми користуємося щодня. Складність в цьому питанні полягає в тому, що даний наліт легко забирається, але якщо затягнути з цим питанням навіть трохи – вивести його стає досить складно.

Поверхня скла досить міцна до різного роду пошкоджень, але все ж існує кілька простих правил.

Чистити шторку можна використовуючи:

засоби для миття скла;
м’які губки;
ганчірки.

Пошкодити шторку можна використовуючи:

луги;
кошти з абразивними компонентами;
металеві щітки;
жорсткі губки.

Всі вищеописані засоби можуть подряпати зовнішню поверхню скла, за рахунок чого не тільки погіршується зовнішній вигляд, але і вапняний наліт почне з’являтися ще частіше.

Профілактика забруднень

Найпростіший спосіб уникнути проблем – після кожного прийому душу або ванни (коли на поверхні шторки утворюється конденсат) – позбутися від патьоків і крапель води звичайною ганчіркою. Якщо попередньо обполоснути скло гарячої, а потім холодною водою, позбутися від нальоту буде ще легше і продуктивніше.

Також регулярно використовуючи спеціальні засоби для чищення, можна попередити появу серйозних вапняних відкладень. Найкраще це робити не рідше ніж раз місяць. Важливо пам’ятати, що після використання будь-яких засобів для чищення їх необхідно змивати водою, а потім протерти поверхню скла насухо.

Існує також спосіб значно полегшити собі життя в питаннях збирання з використанням спеціальних захисних засобів, вони створюють на поверхні скла невидиме покриття, яке запобігає появі вапняного нальоту – забруднення з’являються значно рідше, а зовнішній вигляд шторки залишається все також на висоті!

Скляна шторка додасть вашій ванній кімнаті особливого стилю, але щоб вона зберегла зовнішній вигляд надовго, за нею потрібно правильний і регулярний догляд.