Стеклянная шторка для ванной

  • Переваги скляних шторок для ванної

    В процесі облаштування ванної кімнати з невеликою площею, нерідко виникає питання вибору між повноцінною ванною або душовою кабінкою. При вкрай обмежених площах очевидним буде зупинитися виключно на душовою, але якщо існує можливість поставити ванну, поєднавши її з душем, то такий вибір може вирішити дилему.

    Для таких ситуацій, коли ванна виконує за сумісництвом і роль душовою, використовуються спеціальні шторки. І якщо в колишні часи частіше віддавалася перевага звичним всім нам шторкам з вінілу, то зараз на перше місце за популярністю виходять скляні конструкції.

    Особливості скляних шторок для ванн

    Основним матеріалом для таких шторок є загартоване скло з товщиною від 8 до 12 мм. Цей міцний матеріал не боїться випадкових ударів, подряпин, завдяки чому термін служби скляних шторок для ванної практично безмежний.

    Вся конструкція шторки кріпиться на металевий профіль, який не тільки утримує весь весь скляного полотна, але і не боїться впливу вологи і будь-яких механічних пошкоджень.

    Таким чином з цих двох складових створюється міцна і витривала конструкція, яка зовні у багато разів перевершує будь-які інші аналоги.

    Скляна шторка для ванної – види конструкцій:

    • екран – являє собою полотно, яке закриває ванну кімнату від бризок. Зручний і мінімалістичний вибір для маленької площі;
    • складні конструкції з дверима – можуть мати орні або розсувні двері, закривають всю площу ванної. Чи не випускають тепле повітря під час прийому душу назовні.

    Чому варто вибрати скляну шторку а не вінілову?

    Очевидним буде відзначити, що на відміну від вінілової шторки, скляну встановлювати дорожче. Та й сама шторка обійдеться не так дешево, як її більш звичний аналог, який можна купити в будь-якому господарському магазині. Однак у скляних конструкцій існує ряд незаперечних переваг:

    • довговічність – термін служби скляній шторки для ванни може становити десятки років, за рахунок міцності скла, в той час як вінілову шторку необхідно міняти через кожні кілька місяців;
    • естетика – зовнішній вигляд скла складно переоцінити, особливо у ванній кімнаті. До того ж існує безліч варіантів оформлення полотна, щоб додати індивідуальності та відповідати стилю інтер’єру;
    • гігієнічність – поверхню скла легко очищається від будь-яких забруднень звичайними побутовими засобами, а як відомо всім нам, вінілову шторку практично неможливо добре очистити.