стеклянные шторки на ванную

Скляні шторки для ванної

В інтер’єрі ванної кімнати кожна деталь може виконувати як функціональну, так і декоративну роль. Особливо це твердження підходить для шторок і перегородок. В першу чергу вони використовуються для того щоб вода не розбризкується на підлогу коли ви користуєтеся душем. Але сьогодні цей елемент випускається в різних видах і формах – виготовляється з різних матеріалів, має різні характеристики і, звичайно ж, вартість.

Якщо мова йде про суміщення високої функціональності і стильного дизайну ванної кімнати, то вибір однозначно варто зупиняти на скляній шторкою для ванни . Цей вид перегородки зручний у використанні, прикрасить інтер’єр і заощадить ваш час на прибирання.

Чим скляні шторки для ванної краще звичайних фіранок?

Більш звичні нам фіранки для ванною з поліетилену, ПВХ або інших подібних матеріалів коштують значно дешевше, та й встановити таку набагато простіше. Але, якщо порівнювати їх зі скляними аналогами, ці переваги можуть стати менш важливими.

  1. Простота в прибиранні. Скляна поверхня легко очищається від слідів води і крапель побутовими миючими засобами, в той час як звичайну шторку почистити практично неможливо – в більшості випадків її необхідно просто міняти.
  2. Стильний і сучасний дизайн. Скло – це вибір всіх сучасних і лаконічних інтер’єрів. Така шторка буде стильним доповненням ванної кімнати. Також відзначимо, що завдяки прозорості матеріалу не скрадається освітлення, приміщення виглядає більш об’ємним і світлим.
  3. Стійкість до впливу різних хімічних речовин. Намагаючись добитися ідеальної чистоти господині нерідко використовують сильнодіючі миючі засоби, через вплив яких поліетиленова або матерчатий шторка може зіпсуватися. У той час як скло практично не схильне до впливів побутової хімії.
  4. Довговічність продукту. Конструкція скляній шторки виконується таким чином, щоб протягом довгих років вона могла зберігати свій первинний вигляд без сколів, подряпин і слідів експлуатації.

Види скляних шторок

Шторки для стильної ний виготовляються із загартованого скла з товщиною від 4 до 8 мм, яке стійке до різних видів впливу і тиску. І навіть якщо воно розбивається, то не розлітається на осколки, а розпадається на дрібні гранули про які неможливо порізатися.

Матеріал профілю – алюміній, не схильний до корозії через впливу води.

Відмінності між конструкціями скляних шторок полягають в формі і кількості секцій в шторці, що багато в чому визначається формою ванни на яку встановлюються.

Види скляних шторок:

  • прямі на 2 або 4 секції;
  • радіальні на 2, 3, 4 секції для кутових ванн;
  • кутові – захищають ванну з двох сторін.

Також бувають різні види шторок, в залежності від виду встановлених дверей: розсувні або розсувні.

Орні двері – простий і зручний варіант при якому двері можуть відкриватися назовні або всередину (для економії місця в убиральні).

Розсувні двері – не займають зайвого місця, полотно двері заїжджає за сусідню секцію (фіксовану стулку) при відкритті.