душевая перегородка из стекла

Скляні двері, перегородки, душові кабіни – що вибрати в вашу ванну кімнату?

В оформленні сучасного інтер’єру ванної без душової кабіни не обійтися, а ось яку форму, матеріали і зовнішній вигляд вона матиме – це вибір виключно за вами. У цій статті ми хочемо вам розповісти про душових кабінах і перегородках зі скла – основних видах такої конструкції, переваги та недоліки.

Душові перегородки зі скла

Досить лаконічний і простий спосіб організації душового простору. Конструкція скляної перегородки в душі передбачає одне скляне полотно, яке за допомогою спеціальної металевої штанги кріпиться до стіни. Додатково між підлогою та склом встановлюється силіконовий ущільнювач.

Скляні душові перегородки виконують просту роль – захищають місце, яке відведено для душа, від іншої частини ванної кімнати. Таким чином вода не розбризкується, але при цьому зберігається легкість інтер’єру приміщення.

Скляна перегородка для душа має просту конструкцію, одночасно виконуючи дві головні ролі – практичну і естетичну. Можуть виготовлятися практично будь-яких розмірів і форм – все залежить від побажань замовника і можливостей, які пропонує ванна кімната.

Скляні двері для душа

Скляні двері найчастіше встановлюються в душові ніші. Такі безрамні конструкції кріпляться до поверхні плитки або каменю.

Якщо ви вибрали для себе такий варіант оформлення душового простору, то скляні двері додасть елегантності інтер’єру, не заважатиме природного освітлення, що досить практично практично в будь-якій ванній кімнаті. Скляні двері в душ виконуються різних розмірів і форм, таким чином, щоб полегшити конструкцію і зробити використання самих дверей максимально зручним.

Душові кабіни зі скла

Найчастіше душові кабіни зі скла являють собою кутові конструкції, в яких бічні фрагменти – глухі полотна, а центральна частина – це скляні двері. Виготовляються такі стаціонарні душові кабіни по заздалегідь розробленими проектами, щоб кожен елемент був вивірений до міліметра. Це гарантує зручне використання, більш високий рівень герметичності, а відповідно і збереження тепла під час використання, а також довговічність кабінки.

Залежно від форми, розмірів ванної кімнати і дизайну приміщення, кути в такого скляного душа можуть бути як класичні прямі (90 градусів), так і 135 градусів. Це дозволяє створювати конструкції прямокутної або радіальної форми.

Скляні перегородки для ванної

Скляна шторка для ванної необхідна, якщо немає можливості організувати окремо простір для душової, а від ванній ви відмовлятися не хочете. В такому випадку, на зміну більш звичним шторкам приходить більш сучасне і стильне рішення – скляні перегородки для ванної.

Скляні перегородки у ванні не менш практичні ніж в душі. Вони захищають інший простір кімнати від бризок, зберігають тепло. Також, на відміну від звичайної шторки легше миються, що забезпечує більш високий рівень гігієни.

Матеріали для виготовлення душових кабін, перегородок і дверей

Скло – це, безумовно, красиво і стильно. Але багатьох досі лякає крихкість цей матеріалу. Однак для виготовлення скляних перегородок в ванну і душ сьогодні використовується спеціальне загартоване скло, яке здатне витримувати різні статичні навантаження і навіть удари. Завдяки цьому не тільки не б’ється, а й надовго зберігає свій первинний зовнішній вигляд без сколів і подряпин.

Високий рівень безпеки також досягається за рахунок того, що навіть при розбитті такого скла воно розсипається на дрібні гранули, які не здатні нашкодити людині.

Купити скляну перегородку в ванну кімнату в Києві

Сьогодні для тих, хто зробив вибір на користь скляних перегородок, дверей або душових кабін, сучасні виробники пропонують широкий асортимент не тільки конструктивних особливостей і можливостей для реалізації практично будь-якого проекту. Тут також важливо відзначити безмежні можливості для декоративного оформлення. Можливо матування скла, нанесення різних піскоструминних малюнків, гравіювання і багато іншого.