стеклянная шторка для ванной

Установка скляній шторки для ванної своїми руками

Скляна шторка для ванної – це практичний і сучасний вибір для, практично, будь-якої ванної кімнати, де ванна суміщена з душовою. У таких ситуаціях за допомогою скляних перегородок весь простір вбиральні захищається від попадання бризок під час прийому душу.

Види скляних конструкцій для ванної

  • скляний екран – просте скляне полотно, яке кріпиться на хромований профіль. Дана мінімалістичний конструкція найчастіше вибирається для дуже малогабаритних приміщень;
  • розсувні шторка – ще один вибір для економії простору. Використовує роликовую систему, по якій полотно скла переміщається уздовж стінок ванній;
  • складна система – шторка вимагає невеликий вільний простір ванної кімнати для того щоб розкривати і закривати конструкцію, проте в складеному вигляді займає мінімум місця.
  • орні шторка – більше підходить для ванних кімнат де передбачено більший простір. Двері конструкції більш звична нам – має такий же механізм відкриття, як і звичайні міжкімнатні двері.

Існують також більш складні конструкції, які призначені для ванн нестандартних розмірів, кутових ванн і т.д. Але їх установку повинні здійснювати тільки досвідчені майстри, оскільки такі системи вимагають професійного підходу в монтажі.

 

Установка скляній шторки своїми руками

Керівництво по установці, яке додається до шторкою, в чому допоможе вам здійснити це завдання. Адже в залежності від виду конструкції можуть бути деякі відмінності в процедурі монтажу, але часто вони не такі значні.

Основні правила для самостійної установки:

1 етап. Збираємо конструкцію згідно складального креслення в останню чергу займаємося установкою дверей.

2 етап. Виробляється розмітка з обчисленням розташування місць, де будуть знаходитися крепленіямі.На цьому етапі знадобляться: рулетка, рівень, базові навички використання цих інструментів.

3 етап. Мабуть, найскладніший і найвідповідальніший. В раніше намічених місцях просверливаются отвори, які перед установкою системи також повинні бути опрацьовані герметиком. Цю ж процедуру слід зробити по лінії стику на стіні і на ванній. Через 2-3 години після того як схопиться силікон можна переходити до заключного етапу – встановлення дверей.

В цілому вся процедура не вимагає наявності значного досвіду в роботі з інструментами – досить буде базових навичок і розуміння самої процедури