Душевые двери в нишу

Двері для душових кабін

Душові двері є найважливішою частиною душової кабіни. При використанні, в першу чергу, вони забезпечують теплоізоляцію – холодний повітря не потрапляє всередину кабіни, за рахунок чого людині більш комфортно приймати душ. Що стосується скляних дверей, то вони також грають декоративну роль, як частина інтер’єру. Поверхня скла не краде природне освітлення, створює додатковий обсяг і просто стане гарним доповненням вбиральні виконаної в сучасному стилі.

Безумовно, вартість скляних дверей вище ніж звичні нам шторки, але вони мають цілий ряд незаперечних переваг, які роблять використання душа більш комфортним.

Душові двері в нішу

Сьогодні стає досить популярним варіант обладнання душової кабіни у вигляді ніші в домашніх інтер’єрах. Цей вид більш довговічний і практичний, на відміну від звичайної душової кабіни. Для ніші існують кілька варіантів дверей зі скла: каркасні і безкаркасні.

  1. Каркасні – простий і надійний варіант, який може бути встановлений в будь-яких умовах і при будь-яких розмірах дверного отвору.
  2. Безкаркасний варіант – вибір для елегантної ванної кімнати, завдяки своїй ефектності і мінімалістичному зовнішнім виглядом.

Також скляні двері для ніші розрізняються за типом відкриття самих дверей. Вибір одного з видів залежить від можливостей ванної кімнати (площі, способу кріплення і т.д.), а також побажань замовників.

Види дверей за способом відкриття:

  • розсувні душові кабіни – економлять простір, складаються з 1,2 або 3 стулок. Рухома частина конструкції при відкритті заїжджає за фіксовану.
  • розпашні (на підвісних, поворотних або профільних петлях) – класичні двері, що відкриваються або всередину, або назовні. Принцип відкриття залежить від обраного типу петель;
  • орні двері Bi-fold – складні двері з двох стулок, що складаються книжкою.