Душевая перегородка

Скляні перегородки для душу

Установка у ванній кімнаті скляної перегородки для душа значно економить простір приміщення, візуально розширює його. Така перегородка зі скла захищає вбиральню від небажаного розбризкування води.

За своєю конструкцією скляна перегородка – це спрощена версія душової кабінки, яка більш зручна і практична в будинках, де є діти, люди похилого віку або домашні тварини.

Переваги душових перегородок зі скла

  • Не займають зайве місце, що вкрай важливо для ванних кімнат з невеликою площею;
  • Вільний доступ до душової стійки полегшує використання людям похилого віку, дітям;
  • Сучасний і елегантний дизайн відмінно впишеться в будь-який інтер’єр;
  • Простий процес монтажу не зажадає порушення вже існуючого ремонту;
  • Міцне скло витримує значні навантаження, удари;
  • Для догляду за скляною перегородкою для душа досить використання побутових миючих засобів.

Використовуваний в роботі матеріал – це ударостійке скло з товщиною 8-10 мм, яке не боїться різних механічних впливів, а згодом на його поверхні не будуть з’являтися відколи або подряпини. При правильній експлуатації таке скло може зберігати свій зовнішній вигляд до 30 років. І навіть при сильному ударі, який потягне за собою розбиття полотна, воно розсипається на дрібні гранули з тупими краями, які не стануть причиною травм.

Особливості скляних перегородок для душа

По зручності використання і технічним характеристикам перегородки не відрізняються від душових кабінок – виготовляються з тих же міцних матеріалів. Однак конструктивні особливості дозволяють встановлювати їх не тільки на підлогу або піддон, а й на ванну, в спеціальну душову нішу. Це значно розширює можливості для облаштування ванної кімнати, а також дозволяє економити простір.

Основні види душових перегородок:

  • перегородка з одного скла – в якості основи служить верхня штанга, а точкові коннектори підсилюють конструкцію. Можлива установка без використання штанги в тому випадку, якщо розміри полотна невеликі. Для підвищення рівня герметичності застосовується герметик між стіною і підлогою;
  • перегородка з двох стекол (з дверима) може мати конструкцію з притвором двері до стіни або до скла. Різниця полягає лише в наявності магнітного ущільнювача для притвору до стіни – це гарантує надійний захист від найменших крапель. В іншому конструкція має однакову основу у вигляді верхньої штанги (кутовий, паралельної або перпендикулярної) .;
  • перегородка з трьох стекол (скло-двері-скло) найчастіше застосовується при нестандартних формах душа або при необхідності обладнання перегородки великої площі.

У скляних душових перегородках найчастіше використовуються двері розпашного або розсувного типу . Такі конструктивні особливості диктуються наявністю вільної площі і типом встановлюється перегородки.