скляна шторка для ванни

Скляні шторки для ванної – Матеріали

Якщо у вашій ванній кімнаті ванна і душ суміщені, то пошук шторки для ванної є актуальним питанням. Адже під час прийому душу бризки розлітаються в усі сторони, створюючи чимало проблем для подальшої прибирання. І якщо раніше в якості шторки використовувалися тільки вінілові або поліетиленові варіанти, то зараз на ринку стають дедалі популярнішими скляні шторки для ванної.

Переваги скляних шторок:

  • естетичний зовнішній вигляд;
  • підходить до сучасних інтер’єрів;
  • довговічні;
  • не бояться випадкових ударів або ушкоджень;
  • прості в збиранні;
  • створюють додатковий комфорт, для людини, яка приймає душ.

Матеріали шторок для ванної

Основний матеріал такий шторки для ванної – це скло. Але тут мова йде зовсім не про те скло, яке ми звикли бачити в віконних рамах. Для виробництва шторок у ванну використовується спеціальне ударостійке загартоване скло, яке значно товщі (може бути від 8 до 12 мм) і не боїться механічних впливів. Так, навіть після багатьох років використання на його поверхні не з’являється подряпин, відколів і розбити випадковим ударом його практично неможливо.

Безпека скла також на рівні – при сильних впливах, якщо так трапиться, що воно розіб’ється, замість осколків шторка розсипається на дрібні гранули, про які складно порізатися і вони не зашкодять людині.

Загартоване скло виглядає дорого і презентабельно. А щоб додатково його прикрасити також можливе використання безлічі прийомів – створення матової поверхні, тонування скла або нанесення зображень, або візерунків пескоструем.

Не менш важливою складовою шторки для ванної є алюмінієвий профіль, на який кріпиться вся конструкція. Він, по суті, є основою шторки – виготовляється з міцного і легкого матеріалу, який стійкий до тривалого впливу вологи, а відповідно не боїться корозії.

Особливості конструкції скляної шторки для ванної

По тому як буде відкриватися шторка для ванної буде залежати і комфорт її використання.

Можливі такі варіанти:

  • екран – стаціонарна шторка, яка представляє собою скляне полотно закриває частину ванній від бризок;
  • розсувні – рухаються уздовж стінок ванній, відповідно займають менше місця, що дуже актуально для вбиралень з маленькою площею
  • розпашні – відкриваються як звичайні міжкімнатні двері всередину або назовні. Вимагають більше місця, але і більш прості в збиранні.